Temperatuursensor voor OptiClimate met 10m Kabel

Temperatuursensor voor OptiClimate met 10m Kabel

Hygrostaat Opticlimate Met Lichtcel

Hygrostaat Opticlimate Met Lichtcel

OptiClimate 3500 PRO3

OptiClimate 3500 PRO3
€ 2.864,00
Levertijd 1-3 werkdagen
SKU
Air1-1001
De Opticlimate is een nieuwe totaal oplossing, voor het beheersen van het klimaat in uw kas!

 

De OptiClimate watergekoelde airconditioner is een nieuwe totaal oplossing voor de beheersing van het binnenklimaat. De OptiClimate kan circuleren, koelen, verwarmen, ontvochtigen en filteren. Er zit ruim 5 jaar ontwikkeling en testen in de OptiClimate. Dit heeft geresulteerd in een volledig ontwikkeld en geoptimaliseerd product waarmee het klimaat tot in de perfectie te regelen is, met een zo laag mogelijk stroomverbruik.


De OptiClimate koelt de lucht met water als koelmedium en verwarmt middels keramische verwarmingselementen. Doordat water een veel beter koelmedium is dan lucht is hier in verhouding maar weinig van nodig. De OptiClimate heeft een water in- en uitgang. De ingang wordt aangesloten op de tapwater voorziening. De afwatering wordt aangesloten op het riool met een eventuele aftakking naar een water- of voedingsvat. Het koude tapwater wordt aangewend om de lucht te koelen met als gevolg dat het opwarmt tot 40-50°C. Dit warme water wordt afgevoerd via het riool of kan voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming in je ruimte.


De bijgeleverde uitgebreide afstandbediening is tevens een controller waarmee alle processen volautomatisch verlopen en te volgen zijn. Na het met de afstandbediening eenmalig instellen van de minimum temperatuur (nacht), maximum temperatuur (dag) en de tijden zal de OptiClimate naargelang de nacht- of de dagstand verwarmen of koelen. De vooraf ingestelde temperaturen worden niet overschreden.


Tijdens de dagstand (koelen) ontvochtigt de OptiClimate de lucht. Mocht het gewenst zijn kan de OptiClimate ook ontvochtigen in de nachtstand zodat ook dan de luchtvochtigheid optimaal is.


Er is een OptiClimate van 3,5KW, 6KW, 10KW of 15KW koelvermogen . Er kunnen meerdere OptiClimates in een ruimte geplaatst worden naargelang de behoefte aan koelvermogen. De aangegeven capaciteit is maximaal, er kan ten alle tijden minder worden gekoeld.


Door het gebruik van overbemeten warmtewisselaars en het water als koelmedium wordt een zeer hoge efficiëntie en dus laag stroom verbruik behaald.


Op een 22MM koperen leiding kan in totaal zo'n 45 tot 60KW aan koelvermogen worden aangesloten, op een 16MM koperen leiding is het mogelijk om tot 25KW aan koelvermogen aan te sluiten.


Doordat de Opticlimate in een (semi) gesloten systeem wordt geplaatst is het erg gemakkelijk om zonder veel verspilling, CO2 aan de ruimte toe te voegen, waarbij de lucht continu gerecirculeerd wordt. Aangezien er slecht een beperkte uitvoer van lucht plaats vindt zijn er geen grote CO2 installaties nodig en volstaan modellen tot 4KW aan vermogen.

 

De Opticlimate PRO 3 Serie is een unieke oplossing om het binnenklimaat tot in perfectie te regelen. Door de koel en verwarmfunctie is het mogelijk om 365 dagen per jaar een stabiel klimaat te realiseren, waarbij je nooit afhankelijk bent van het buitenklimaat. Door middel van een printplaat met geavanceerde software is het mogelijk om diverse instellingen aan te passen, zo is het nu mogelijk om ruimtes langzamer op te warmen en af te koelen, zelfs als de assimilatie verlichting uit staat.


Het Opticlimate systeem werkt nog beter als het gecombineerd wordt met Dimlux verlichting en een CO2 toevoeging. Middels corresponderende software is het mogelijk om het gedrag van de verlichting, CO2 en diverse stuurapparatuur samen te laten werken met de Opticlimate, om zo het perfecte binnenklimaat te waarborgen.


  • Voltage: 230V
  • Fase: 1 of 3
  • Opgenomen Vermorgen: 740W
  • Koel Vermogen: 3,5 kW
  • Aantal Lampen 600W: 6
  • Aantal Lampen 400W: 9
  • Waterverbruik: 1 tot 2 Liter per minuut (afhankelijk van koelwater temperatuur) 
  • Verwarming: 2x1500W
  • Afmeting: 870 x 580 x 405mm
  • Gewicht: 57kg
Meer informatie
merk OptiClimate
Levertijd
Levertijd 1-3 werkdagen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:OptiClimate 3500 PRO3
Uw waardering