We zijn vanaf heden op Zaterdag gesloten!

Karoo

Karoo

Verticale Plantenbak

Missie

Met deze verticale plantenbak introduceert Cityplants in Nederland een originele, decoratieve bijdrage tot een groene(re) leefomgeving. De verticale plantenbak kan naar keuze en naar eigen inzicht worden uitgebouwd tot elke denkbare groene gevelstructuur, zowel in- als outdoor, en onderscheidt zich door z’n bijzonder onderhoudsvriendelijk karakter. Een eenvoudig en innoverend antwoord op de groeiende behoefte aan een groene(re) leefomgeving in onze steden.

Eco

overkaroo-mission

De verticale plantenbak is een ecologisch verantwoord product. Het bestaat uit HDPE, gerecycleerde plastiek.

 

 

Modulair systeem

verticaleplantenbak_opstelling
De verticale plantenbak is modulair en is in elke omgeving toepasbaar. Grote of kleine ruimtes, horizonaal of verticaal… De plantenbak geeft de mogelijkheid om creatieve en originele projecten uit te werken. Elke bak is een perfect afgewerkt element dat ‘gezien’ mag worden.
 
 
 

Gemakkelijk op te planten

verticaleplantenbak_planten
(1) Trek de folie voorzichtig uit de module. (2) Plooi het textiel in elke vakje open. (3) Haal de plant uit de pot en maak de wortels voorzichtig los. Aangewezen formaat pot plant Ø 9 cm. Verwijder de overtollige potgrond. Bevochtig de wortelkluit vóór het inplanten. (4) Plaats de plant in het gewenste vakje. (5) Druk de potgrond aan. Begiet de verticale plantenbak met 1 L water voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond.
 
 
 

Plug and Play

verticaleplantenbak_ophangen
Installeer eerst de onderste rij. (1) Verbind de verticale plantenbakken’s horizontaal met elkaar via de dunne buisjes als volgt: snij de dunne buis op de gewenste lengte af, verbind met de druppelaar en klik de druppelaar achteraan in de verticale plantenbak. (2) Installeer erboven een volgende rij en verbind de twee rijen met elkaar met de dikke buis aan de zijkant. Plaats op de uiteinden van de buizen een afsluit- dop. De druppelaar moet perfect in het midden gepositioneerd zijn en vrij van obstructie. Op dit systeem kan men een timer en een bijmestapparaat aansluiten. Ook te bewateren met gieter of tuinslang (zie manueel bewateren)
 
 
 

Bewateringssysteem

verticaleplantenbak_watergeefsysteem
Naast de mogelijkheid om de plantenbak manueel en automatisch water te geven, is er een structuur ontworpen om de waterflow binnenin de bak te regelen. De interne structuur van de verticale plantenbak is zo opgebouwd dat het water zich overal gelijkmatig tussen de wortels verspreidt. Waterkristallen nemen het extra water op om het, wanneer noodzakelijk, opnieuw af te geven. Het teveel aan water wordt onderaan in een reservoir opgeslagen. De capillaire werking van het substraat, zorgt voor een geleidelijke verdeling van het opgeslagen water. LET OP: Dit systeem wordt niet meegeleverd, maar is te koop bij elk groot tuincentrum.

 
 
 

Manueel gieten

verticaleplantenbak_watergeven
Controleer regelmatig de potgrond en geef water in functie van de noodzaak. Binnen geeft u maximum 1 L water per gietbeurt per bak. Wanneer er water onderaan uit het gootje loopt, heeft u teveel water gegeven. Tijdens de watergift kan er water van de planten druppen.

 
 
 

Technisch

verticaleplantenbak_afmetingen
De verpakking bevat:
1 verticale plantenbak (donkergrijs  of wit) incl. potgrond
1 handleiding
1 montagesjabloon

Gewicht : 6kg
Afmetingen: 40 x 40 x 14 cm.

Voor grote hoeveelheden: Andere verpakkingsmogelijkheden op aanvraag.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Karoo #40 grijs + potgrond
  1 week
  Rating:
  0%
  € 65,00
 2. Karoo #40 wit + potgrond
  1 week
  Rating:
  0%
  € 65,00
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren