Door de Lock Down omtrent het COVID-19 virus zijn wij genoodzaakt anders te werken. Lees hier wat er veranderd.
Hy-pro Salpeterzuur pH- 5 ltr

Hy-pro Salpeterzuur pH- 5 ltr

Hy-pro Salpeterzuur pH- 1 ltr

Hy-pro Salpeterzuur pH- 1 ltr
€ 9,35
Levertijd 1-3 werkdagen
SKU
HY30004
Inhoud: 1 ltr
Planten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het gietwater, deze is daarom van groot belang voor een stabiele groei. Het is de zuurgraad van het water, welke voor planten belangrijk is wegens het beschikbaar stellen van de voedingsstoffen.


De eenheid die wordt gebruikt voor het meten van de zuurgraad noemt men de pH-waarde. Dit staat voor de concentratie van waterstof-ionen in het water. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder het water. Met een pH-waarde van 7 is grond neutraal, daaronder noemt men 'zuur' en erboven noemt men 'basisch'. Voor de meeste planten is een pH-waarde tussen 5.5 en 6.0 wenselijk.

De pH en EC waarde
Voor een gebalanceerde voeding en een gezond groeimedium zijn beide zaken essentieel. 
Daarnaast speelt ook de hardheid van het water een rol. Water met betrekkelijk veel calcium- en magnesium-ionen noemt men 'hard water' en hard water is schadelijk voor zuurminnende gewassen. Gebruik HY-PRO pH- om deze pH-waarde omlaag te brengen.

De opname van water door de plant
Als het zoutgehalte van water hoog is, dan is het EC-cijfer ook hoog. De 'EC-waarde' is de waarde voor de elektrische geleiding van water. De zoutconcentratie in de plant moet altijd hoger zijn dan daarbuiten. Water beweegt zich van een laag, naar een hoog zoutgehalte en dus richting plant.

Stabiele waarden
Belangrijk is ook dat de pH-waarde niet schommelt maar stabiel blijft. Anders schommelt ook de hoeveelheid voedingsstoffen die de plant kan opnemen en dat is vervolgens te zien aan de groeiwijze.

Toepassing HY-PRO pH-

Nadat het gietwater met de voeding is klaargemaakt en de EC-waarde is gecontroleerd, meet u de pH- waarde. Indien de pH-waarde te hoog is, mix Hy-Pro 'pH-' druppelsgewijs in de voedingsoplossing en goed doorroeren. Meet telkens totdat een pH-waarde van 5,5 – 6,0 is bereikt.


Let op!

  • dit product is sterk geconcentreerd en reeds effectief in minimale dosering
  • lees voor gebruik het etiket en het veiligheidsinformatieblad (tabblad)
  • product bewaren in gesloten verpakking op kamertemperatuur
  • buiten bereik van kinderen en huisdieren houden

Verkrijgbaar in 500ml, 1, 5, 10 en 20 liter

Meer informatie
merk Hy-pro
Levertijd
Levertijd 1-3 werkdagen
Inhoud Liters 1 ltr
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hy-pro Salpeterzuur pH- 1 ltr
Uw waardering