Door de Lock Down omtrent het COVID-19 virus zijn wij genoodzaakt anders te werken. Lees hier wat er veranderd.
Ferro Demi Water 5 ltr

Ferro Demi Water 5 ltr

Ferro Demi Water 10 ltr

Ferro Demi Water 10 ltr
€ 29,04
1 week
SKU
FERDEM10
Inhoud: 10ltr

Gedemineraliseerd water voor het bemonsteren van aarde, cocos en het reinigen van electrodes.

 

Gedemineraliseerd water of demi-water is water waaruit alle zouten die doorgaans in leidingwater in vrij kleine hoeveelheden aanwezig zijn, verwijderd zijn.

De hoeveelheid opgeloste ionen in gewoon leidingwater kan sterk variëren en de hoeveelheid opgeloste metaalionen wordt wel uitgedrukt in de hardheidsgraad. Voor gebruik in een chemisch of biologisch laboratorium is leidingwater ongeschikt.

Het verwijderen van de storende ionen kan gebeuren door het water te laten koken en de ontstane waterdamp te laten condenseren (destillatie) in een reservoir. In dat geval spreekt men van gedestilleerd water. 

Omdat destillatie een tijdrovend en energieverslindend proces is, wordt in laboratoria vooral gedemineraliseerd water gebruikt. Dit water wordt bereid door water dat nog wel ionen bevat over een ionenwisselaar te leiden. Hoewel het product niet zo zuiver is als meervoudig gedestilleerd water is het voor veel doeleinden in een chemisch laboratorium net zo geschikt. Een nadeel van gedemineraliseerd water is dat zich in de ionenwisselaar al snel algengroei voordoet. Voor biologische of biochemische toepassingen is dit water daarom niet altijd geschikt omdat het niet steriel is.

 
Meer informatie
merk Ferro
Levertijd
Levertijd 1-3 werkdagen
Inhoud Liters 10 ltr
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ferro Demi Water 10 ltr
Uw waardering