Door de Lock Down omtrent het COVID-19 virus zijn wij genoodzaakt anders te werken. Lees hier wat er veranderd.
Canna Rhizotonic 250 ml

Canna Rhizotonic 250 ml

Canna Rhizotonic 1 ltr

Canna Rhizotonic 1 ltr
€ 36,95
Levertijd 1 werkdag
SKU
0753321680719
Inhoud: 1 ltr
Rhizotonic is een uitermate werkzame wortelstimulator. Dit is al sinds vele jaren voor menig kweker een onomstotelijk feit. Het is duidelijk te zien dat de plant vlug reageert op de natuurlijke stoffen en sporenelementen van Rhizotonic. Witte en krachtige wortels vormen zich in een handomdraai als Rhizotonic toegevoegd wordt aan het voedingswater.


Rijk aan bioactieve elementen

 

De kracht van Rhizotonic is gebaseerd op de hoogste kwaliteit en de verwerkingswijze van de grondstoffen. Een belangrijke grondstof van Rhizotonic zijn mineraalrijke algen die groeien in de arctische ijszee aan de voet van een vulkanisch eiland. Deze algen gedijen welig in het uitzonderlijke microklimaat dicht onder het heldere wateroppervlak van een warme golfstroom. De verwerkingswijze van de vers geoogste algen met behulp van een depolymeriserend enzymcomplex is uniek! Hierdoor is Rhizotonic bijzonder rijk aan natuurlijke bioactieve elementen die de plant in haar wortelontwikkeling en weerstand stimuleren. Deze stimulatie komt tot stand doordat stoffen afkomstig uit algen sterk lijken op de natuurlijke groei- en verdedigingsstoffen van snel groeiende planten. Voorbeelden van deze stoffen zijn talloze vitaminen en oligosacchariden. In totaal heeft CannaResearch meer dan zestig verschillende werkzame componenten kunnen identificeren.


Een verhoogde weerstand

 

Aan de hand van de gezonde en stevige wortels, die ontstaan bij het gebruik van Rhizotonic, is een verhoogde weerstand van de plant goed te verklaren. Daarnaast hebben de oligosacchariden een weerstandverhogend effect doordat zij de actieve verdediging van de plant op celniveau opschroeven (defence respons). Vooral wortelziekten krijgen minder de kans zich te ontwikkelen. Dit is vooral zeer belangrijk in de eerste weken van de jonge plant, omdat zij dan nog erg vatbaar is voor zulke ziekten. Geef dus Rhizotonic mee aan het voedingswater al direct vanaf het begin. Gezonde en veel opbrengende planten kunnen immers alleen ontstaan als het uitgangsmateriaal een goede start krijgt.


Stress reliever

 

Veel kwekers kunnen beamen dat planten na een stresssituatie snel bijkomen als het blad met verdunde Rhizotonic bespoten wordt. Voorbeelden van zulke stresssituaties zijn het transport en het oppotten van planten. Door te spuiten met Rhizotonic heeft de plant weinig tijd nodig om zich te herstellen en hervat haar groei dan ook bijna direct. Daarnaast heeft Rhizotonic op slecht ontwikkelde of ongezonde planten doorgaans een zeer positief effect. Dit komt omdat ook deze planten veel stress ondervinden.


Toepasbaar op ieder medium

 

Rhizotonic kan in iedere kweeksituatie worden gebruikt. Of het nu gaat om recirculerende of run-to-waste systemen, om buitenteelt of om NFT, Rhizotonic geeft altijd snel en zichtbaar resultaat.

RHIZOTONIC Gebruiksaanwijzing

 

  • Voor gebruik de fles goed schudden
  • Los 40 ml concentraat op 10 liter water (1:250)
  • Dien deze oplossing 1-6 maal dagelijks toe aan het groeimedium en/of de bladeren tot er een krachtig wortelstelsel is ontwikkeld
  • Bij overpotten kan men het beste het groeimedium voorbehandelen met deze oplossing
  • RHIZOTONIC werkt optimaal bij een lage EC. Geef de planten zonodig de eerste dagen alleen RHIZOTONIC.

 

Overige aanwijzingen

 

  • Overbemesten heeft een negatief effect op de natuur, de bodem en de plant
  • RHIZOTONIC is 100% plantaardig en is geschikt voor teelten op grond, kokos en hydro
  • Vorstvrij, gesloten en donker bewaren
  • Buiten bereik van kinderen houden.

 

Waarborgen / Garanties

 

De verpakking is vervaardigd van 100% Polyethyleen (PVC- en cadmiumvrij), een makkelijk afbreekbare kunststof die tevens recyclebaar is.

0753321680719
Meer informatie
EAN code 0753321680719
merk Canna
Productlijn Canna Additieven
Levertijd
Levertijd 1 werkdag
Inhoud Liters 1 ltr
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Canna Rhizotonic 1 ltr
Uw waardering