Door de Lock Down omtrent het COVID-19 virus zijn wij genoodzaakt anders te werken. Lees hier wat er veranderd.
Canna Cannazym 5 ltr

Canna Cannazym 5 ltr

Canna Cannazym 1 ltr

Canna Cannazym 1 ltr
€ 18,75
Levertijd 1-3 werkdagen
SKU
0753321680795
Inhoud: 1 ltr
CANNAZYM blijft ongeëvenaard voor wat toepassing en prestaties betreft; het beschermt de waardevolle investering van de kweker tegen de verwoestende uitwerking van wortelziekten en het zorgt voor een betere luchtregulering in het substraat, waardoor een optimale groeisituatie voor de plant wordt gecreëerd.

 

Enzymcomplex

 

Naast het feit dat CANNA de goede eigenschappen van de vorige versie CANNAZYM heeft bewaard en aangevuld met nieuwe is CANNA Research erin geslaagd de hoeveelheid enzymen te verhogen. Hierdoor neemt hun activiteit (o.a. de afbraak) ten aanzien van cellulose toe, terwijl CANNAZYM ook nog eens sneller werkt.

 

Donkerder van kleur

 

Niet alleen de samenstelling is veranderd. Ook de kleur van de nieuwe CANNAZYM is enigszins donkerder. De kleur van de oude formule liet na verloop van tijd een verandering zien (donker-licht). De kleur van de nieuwe formule is een stuk stabieler. Al na +/- 2 maanden bereikt het product zijn uiteindelijke kleur.

 

Langere levensduur

 

Het verheugd CANNA te kunnen melden dat de verbeterde CANNAZYM een gegarandeerde houdbaarheid van 24 maanden heeft, dit tegenover 1 jaar bij de vorige versie.

 

Bewaaradvies

 

De bewaaromstandigheden zijn altijd van invloed op producten. De beste manier om CANNAZYM te bewaren is in een gesloten verpakking en in een donkere omgeving. Hiermee zal de houdbaarheid van het product toenemen. Ook na openen van de fles is het raadzaam het product koel en donker te bewaren.

 

Extreme temperaturen

 

Zelfs wanneer de nieuwe CANNAZYM blootgesteld wordt aan warmere (tot 40°C) of koudere (tot -30°C) temperaturen, verliest het product dankzij een betere bescherming van de enzymen, zijn effect niet.

 

Hoe werkt CANNAZYM?

 

Enzymen zijn stoffen die in levende organismen reacties versnellen. (Voorbeeld: bij onze spijsvertering spelen enzymen een cruciale rol) De enzymen in CANNAZYM zorgen ervoor dat dood wortelmateriaal op een snelle manier wordt omgezet in mineralen en suikers. Dit is belangrijk omdat deze een waardevolle voedingsbron vormen voor de plant én voor het bodemmilieu. Een snelle vertering van wortelresten zorgt voor een goede lucht- en waterhuishouding in het wortelmilieu. Bovendien wordt verrotting en daarmee ook de vorming van giftige stoffen tegengegaan en wordt de kans op infectie door ziekteverwekkende schimmels aanzienlijk verkleind. Dit is gunstig voor uw plant. Het bodemmilieu verbetert omdat de mineralenzouten en suikers, die ontstaan na gebruik van CANNAZYM, belangrijk zijn voor de bacteriën die rond de wortel leven. Ze voorzien de plant van extra beschermingtegen schimmelziekten en wisselen voedingsstoffen en vitaminen met de wortels uit. Een betere balans en een verhoogde opnamecapaciteit is het resultaat.

 

De bedreiging

 

In een goed functionerend wortelstelsel sterven wortels af en worden nieuwe wortels gevormd. De afgestorven wortels zijn een ideale voedingsbron voor ziekteverwekkers. Nadat ziekteverwek-kende schimmels zich in het dode wortelmateriaal vermeerderd hebben, vormen ze een bedreiging voor de gezonde wortels. Deze worden gemakkelijk aangetast, waardoor de wortelfunctie sterk afneemt. Gevolg: de gehele plant raakt in een stresssituatie en de groei wordt belemmerd.

 

Extra gezondheid

 

Aan CANNAZYM zijn een aantal goed opneembare vitamines toegevoegd die de plant stimuleren nieuwe wortels te vormen. Een goed wortelstelsel heeft veel jonge groeipunten. Juist bij deze groeipunten worden elementen als calcium, magnesium en ijzer opgenomen. Ter verbetering van het afweersysteem is er aan CANNAZYM tevens een uit woestijnplanten geïsoleerde stof toege-voegd. Door het afweersysteem van de plant te activeren, wordt de bescherming tegen ziekteverwekkers verbeterd. Een afweersysteem dat optimaal werkt, zorgt ervoor dat de plant snel reageert op dreigende aantasting, eventuele schade wordt voorkomen of beperkt blijft. Bovenstaande verklaart tevens waarom CANNAZYM onmisbaar is bij het hergebruik van substraten; de wortelresten worden snel afgebroken en omgezet in nuttige voedingsstoffen, infecties worden tegengegaan en er ontstaat een betere lucht/water verhouding in het wortelmilieu.

Cannazym Gebruiksaanwijzing

 

  • Voor gebruik de fles goed schudden
  • Los 25 ml concentraat op 10 liter water (1:400)
  • Minimaal 1 maal per week, liefst continu met de voedingsoplossing meegeven
  • Bij het gebruik van oudere (onbehandelde) matten, moet men de dosering gedurende één maand verdubbelen
  • Bij hergebruik van behandelde matten de dosering gedurende 1-2 weken verdubbelen
  • Niet meer voeding klaarmaken dan in 10 dagen verbruikt wordt
  • Niet gelijktijdig meegeven met waterstofperoxide producten.

 

Overige aanwijzingen

 

  • Overbemesten heeft een negatief effect op de natuur, de bodem en de plant
  • Vorstvrij, gesloten en donker bewaren
  • Buiten bereik van kinderen houden.

 

Waarborgen / Garanties

 

De verpakking is vervaardigd van 100% Polyethyleen (PVC- en cadmiumvrij), een makkelijk afbreekbare kunststof die tevens recyclebaar is.

0753321680795
Meer informatie
EAN code 0753321680795
merk Canna
Productlijn Canna Additieven
Levertijd
Levertijd 1-3 werkdagen
Inhoud Liters 1 ltr
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Canna Cannazym 1 ltr
Uw waardering